Städa FlumeRide och Morotsresan?

Attraktioner som FlumeRide och Morotsresan är beroende av ett fritt flöde inför att Liseberg slår upp sina portar i vår.
Cleanpipe har varit på plats på Liseberg och vårstädat attraktionerna och tagit hand om löv, sten, grus och annat som samlats under året i syfte att det vara fint i parken när besökarna anländer om några veckor.

Det är ett omfattande arbete att ställa i ordning parken inför att Liseberg öppnas för allmänheten. Attraktionerna utsätts för vädrets makter året runt och det krävs att de städas och rengörs i flera steg för att få dem rena och att vattnet ska kunna flöda fritt utan beläggningar. Lisebergs personal tvättar och spolar själva attraktionerna rena från alger och annan beläggning.  

-Vår uppgift är att samla ihop det som blir till avfall och att ta hand om det på ett miljömässigt riktigt sätt, säger Johan Ståhl på Cleanpipe.  
Städning av parken sker inför respektive säsong och Cleanpipe brukar vara på plats en till tre gånger per år inför sommarsäsongen, halloween och jul.  
-Utmaningen är att komma åt och utföra arbetet utan att förstöra de fina planteringarna vid attraktionerna. Våra maskiner är försedda med kranarmar som gör att vi kan suga upp avfall utan att riskera att påverka den fina omgivningen, berättar Johan.