Vattenleveranser

Vatten – ett av våra viktigaste redskap

Våra bilar är utrustade för att ta stora vattenmängder och vi kan snabbt och smidigt fylla upp din pool eller badtunna med vatten.

Påfyllnad av vatten till poolen

När poolsäsongen drar i gång är det många som snabbt vill fylla på sina pooler med färskvatten vilket belastar ledningsnätet i kommunen. Väljer du att fylla upp poolen själv bör du ta hänsyn till tid på dygnet, vattenförbrukning i området och om det föreligger några hinder såsom bevattningsförbud i kommunen där du bor. Vi har sammanställt allt du behöver tänka på i en lista med åtta punkter, se nedan. Känns listan lång och komplicerad kan vi hjälpa dig att snabbt och smidigt fylla din pool. Ring oss på 031–33 00 500 för en offert. Vi kan också förse spabad och mindre badtunnor med vatten. Vi erbjuder fasta priser på vattenleveranser.

8 VIKTIGA SAKER ATT TÄNKA PÅ INNAN DU FYLLER POOLEN MED VATTEN
  1. Planera för påfyllning av vatten i poolen. Det kommer att gå åt mycket vatten och du bör kontrollera så att det inte råder bevattningsförbud i din kommun.
  2. Kontrollera så att det inte är några skador i poolen och att den är tät.
  3. Hur lång tid det tar att fylla upp poolen beror bland annat på vattenförbrukningen i grannskapet. Om din granne har en pool bör du stämma av med hen så att ni inte väljer att fylla poolen samtidigt.
  4. För att undvika att vattnet i poolen blir grumligt bör du fylla på med vatten i långsamt tempo så att avlagringar och rost inte släpper inne i ledningen.
  5. Fyll poolen under natten när normalförbrukningen är som lägst.
  6. När du fyller upp poolen ska slangen och munstycket inte hamna under vattenytan. Det kan göra att det blir baksug och poolvattnet kommer ut i ledningsnätet och påverkar dricksvattnet.
  7. Spara energi genom att använda kallvatten i stället för varmvatten.
  8. Täck över poolen när du inte använder den för att minska avdunstningen av vatten.